FACEBOOK, ÖVERSTYR?

Bloggandet här är ju på topp, eller inte. Får väl försöka hitta tillbaka till den där tiden då jag tyckte att det var riktigt roligt igen. Men det händer iallafall inte så värst mycket i mitt liv just nu. Skolan rullar på som vanligt och man hinner inte med så jättemycket annat känns det som. I fredags var jag iallafall till Linköping och firade min kusin som fyllde 20 år, riktigt roligt. Har kommit på hur extremt nice det är att ha folk omkring sig som man älskar. Och det folket är guld värt. Vi kom iallafall på något sätt in på ämnet Facebook. Den där ansiktsboken som nuförtiden styr våra liv. Det är faktiskt helt sant. Det styr våra liv genom bilder, statusar, kommentarer, gillningar, allt. Vart man än går har man Facebook med sig.

Vad vi sedan kom fram till var att ingen av oss 15/16-20 åringar använder MSN längre. Och det finns väl de som fortfarande gör det men det är absolut inte lika självklart längre. Det fanns en tid då jag alltid var tillgänglig på MSN, jag var inne dag som natt fast jag sov, åt eller var ute. Fick man inte tag i mig så hade jag alltid skrivit vart jag var. Och på den tiden trodde jag heller aldrig att MSN en dag skulle dö ut.

Men sakta men säkert så försvann det ur ''vardagen''. Nu är det Facebook som gäller, och det är ju väldigt smidigt att ha allt på ett ställe kan jag tycka. Även fast Facebooks chatt inte är någon jättefavorit hos mig, det är smidigt. Och det är precis det vi vill ha. Vi vill ha smidighet. För vi är så otroligt lata.

Ibland kan jag även bli rädd för hur mycket ''Facebook'' jag och andra tänker. Som att när man gör något så tänker man ''det här ska jag skriva som status'' eller ''det här måste jag ta kort på så att jag kan lägga ut det på Facebook''. Alltså, jag älskar Facebook. Men någonstans har det gått överstyr. Vi räknade ut att om man i genomsnitt sitter en timma per dag i ett år så motsvarar det ungefär två och en halv vecka dygnet runt. Med att bara sitta och klicka runt, gilla statusar och kolla på bilder. Och vet ni vad det värsta är? Att vi inte tyckte att det lät så mycket...


Kommentarer
Postat av: jossan

uppdatera förfan! haha

2011-03-25 @ 22:55:03
URL: http://jjossansvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0