DAG 8 - EN FAMILJEMEDLEM

Min älskade lilla mormor som jag är så glad över att jag har. Och som alltid har funnits bara en kvart här ifrån i hela mitt liv. Och hon har verkligen funnits där, när som helst då jag behövt det. Jag tror att vi alltid har haft en väldigt bra mormor-barnbarn-relation. Dels för att vi alltid varit så nära varandra och dels för att jag är hennes enda barnbarn, iallafall här i Sverige. Och hon är verkligen den omtänksammaste person jag känner.

Och vet ni när man märker hur mycket man älskar någon... jo, när något händer. Det kan vara som nu för några veckor sedan då det uppstod lite saker inom familjen. Eller den där kvällen för några år sedan som jag minns så tydligt. När jag satt i bilen utanför dem och grät. Mest av rädsla. Ambulansen var påväg dit och mamma hade gått in. Men jag vågade inte. Jag var så rädd för vad som skulle hända...

Och det är lite av livets läxa, ''man vet aldrig vad man har tills man förlorat det''. Och nu vart det inte så, men vi alla borde lära oss uppskatta varandra mer.

Världens bästa mormor.DAG 7 - MINA BETYG/MINA DRÖMBETYG

Såhär ser mina betyg ut idag, eller höstterminen 2010...

Svenska: VG
Matte: VG
Engelska: VG
So: VG
Kemi: VG
Fysik: VG
Biologi: MVG
Spanska: VG
Hemkunskap: VG
Slöjd: VG
Bild: MVG
Teknik: VG
Idrott: VG

(250 i meritpoäng)

Mina drömbetyg är inga särskilda, det är inte att ha MVG i allt och det är inte att ha mer än jag förtjänar. Så för mig kan jag inte riktigt kalla det ''drömbetyg''. Jag vill bara vara nöjd med mina betyg, och jag är nöjd nu. Men det finns ett par ämnen jag vill höja mig i, så om jag klarar det då blir jag riktigt nöjd...


Mina första betyg ifrån höstterminen 2009, låt oss säga att jag är mycket mer nöjd med de betygen jag har idag.

SÖKT

Efter alla dessa ångestfulla inlägg om gymnasium så har jag äntligen valt. ÄNTLIGEN. Men nu ska jag fokusera på omvalet, hehe. Så man får ju ett par extra månader på sig att tänka, till 1 Maj tror jag. Och det är tur det, även om jag är rätt nöjd med mina val nu.
DAG 6 - DRÖMRESAN

Normalt sätt så ser jag på min drömresa som ett varmt resmål långt långt bort. Ibland är det Thailand, ibland skulle jag vilja åka till Sydafrika och hälsa på släkt. Även Mexico lockar. Och L.A. kommer alltid locka med tanke på att man har moster och kusinerna där.

Men just nu går drömresan till Montenegro där min pappa är ifrån. Okej, grejen med Montenegro nu då. Jag har varit där en gång för 10 år sedan och då var jag där mest med mamma och hennes kompis vilket självklart var kul det med. Min pappa och hans familj åker däremot varje sommar, jag har dock inte velat följa med dit. Har varit nära ett par gånger, haft biljetten men inte åkt, brutit foten och inte kunnat åkt. Men i år ska jag försöka se till att flyga ner till de någon vecka åtminstone. 

För att prata lite om själva semestern, drömsemestern. Den inkluderar självklart att hälsa på släkten lite men för det mesta att vara ''vid stranden''. Alltså en stad som heter Bar där de bor då. Så jag hoppas verkligen det blir av i år eftersom jag och Mel typ har planerat hela sommaren, haha. Nejmen hur underbart att bara steka på stranden hela dagen, sedan dra hem och på kvällen är man bara ute på stan och lever livet med Mel vid sin sida. Så det ska va liksom. Och det kanske inte låter som något speciellt, som en vanlig resa liksom. Men sällskapet gör ju allt och det här är för tillfället min drömresa.


Det här var ett tag sen ni...


Det med, hehe.


Ser ni lilla Montenegro där någonstans?


DAG 5 - 10 FAKTA OM MIG SJÄLV

1. Min favoritserie är O.C.
2. Jag älskar skolan
3. Några av favoritämnena är spanska och svenska
4. Jag har 4 namn
5. Mitt favoritgodis är choklad, surt och naturgodis.
6. Jag har spelat tennis i 3 år
7. Jag har cirka 20 kusiner (och låtsaskusiner)
8. Jag är beroende av facebook
9. Jag skulle vilja kunna spela något instrument eller sjunga
10. Jag älskar att gå på basketmatcher trots att jag aldrig spelat själv


DAG 4 - EFTER GYMNASIET

Har lite svårt att se så långt fram eftersom jag inte ens vet vad jag ska välja för gymnasium men vi kör...

Efter gymnasiet vill jag utomlands. Plugga, bo, jobba, allt, whatever. Bort härifrån liksom. Leva livet lite. Iallafall för några år. Kan tänka mig lite olika ställen, USA, Australien eller kanske Spanien för att bättra lite på språket. Sen vill jag hem hit till Sverige igen och skaffa mig ett liv. Liksom något stabilt. Ett jobb eller en utbildning och en familj. Men direkt efter gymnasiet vill jag ut och se världen iallafall.


En bild ifrån Gibraltar 2008


IT DRIVES ME CRAZY

Mitt uppe i detta jobbiga val. Och om en vecka imorgon, alltså om 8 dagar ska vi ha valt. (Tackar Gud för omvalet alltså). Men känns ändå som det kan vara bra att välja någorlunda rätt nu. Och nu, bara veckan innan så börjar jag fundera på vad jag verkligen vill...

Är det ekonomi, eller är det samhäll. Inte samsam då utan antingen samhäll idrott eller samhäll beteendevetenskap.

Helst av allt vill jag gå båda, både ekonomi och samhäll. Det är två olika ''drömmar'' för mig. Ekonomi, en sjukt bra grund för framtida egenföretagande som är en av ''drömmarna''. Sen har vi samhäll, och den där lilla ''drömmen'' om att få jobba med folk, med barn, med något som betyder. Lite som att välja barn och fritid fast med det mindre riskfyllda samhäll där man egentligen kan plugga vidare nästan vad som helst ifall man ångrar sig.

Varför måste man välja mellan dessa två... de känns precis lika bra och jag vill båda precis lika mycket. Hjälp.

Är jag egenföretagar-issa, är jag dagisfröken-issa eller vilken jävla issa är jag?
IN THE MIDDLE OF THE FIRST DAY

Vilken värd dag. Har bara legat hemma och deppat. Verkar som att nästan vad som helst får mig att brista nu. Och idag tillät jag det. Bara att ha en deppdag med heldeppig musik och att bara sitta och titta igenom massor gamla kort. Men ibland behöver man såna dagar, sen är det bara att rycka upp sig. Som nu, nu ska jag se på Desperate housewives och käka pizza.DAG 3 - EN PLATS JAG TYCKER OM

Den här punkten var även med sist jag hade en sån här kalender och då skrev jag om att skolan var min bästa plats. Och det är den, men nu tänkte jag mer skriva om en plats jag tycker om att åka till ibland...

Nämligen älskade Tjörn som jag besöker några gånger per år då min morfar och lite släkt bor där. För er som inte vet vad Tjörn är så är det en liten ö på västkusten som ligger typ norr om Göteborg. Inte alltför rolig på vintern men på sommaren är det rena paradiset enligt mig. Till skillnad från ostkusten här så lever verkligen västkusten om somrarna, med roligt folk, fina kvällar och saker som händer. En heeelt annan del av Sverige alltså. Så det är riktigt nice att åka dit ibland och ta över morfars lägenhet någon vecka, hänga med kusinerna som har sommarnöje där och bara leva. Brukar även bli något besök på Liseberg och Göteborg då det tar ca trekvart dit.

Mitt lilla sommarparadis.Vilken är eran favoritplats när det gäller Sverige?
POLITIK

Jag tycker det är riktigt roligt att uttrycka sig, att debattera och diskutera. Sålänge det är ämnen som man intresserar sig för det vill säga. Så jag har bestämt mig för att gå med i ett ungdomsparti, har en kompis och en kusin som är aktiv inom SSU och MUF och det verkar riktigt roligt att engagera sig så. Nu står det mellan två partier, ganska lika varann men man kanske borde hålla sig till ett. Hehe. Så nu försöker jag komma på vilket av dessa två partier som är mest likt mina egna åsikter. Inte det lättaste om vi säger så. 
DAG 2 - MINA FÖRÄLDRAR

Om vi börjar med mamma Sofia. Fyller 40 år i år och det är något som jag verkligen inte låter henne glömma, haha. Hon jobbar på Telia och sen så har hon ett eget företag utöver det. Finns inte mycket mer att säga, snäll, världens bästa mamma helt enkelt.

Sen har vi pappa Asim som fyller 45 år i år. Från Montenegro, ett litet land i södra europa/balkan. Han är ingenjör, jobbar på Vattenfall (elbolaget inte ett riktigt vattenfall dådå)

Jag ser faktiskt upp till båda mina föräldrar, det finns liksom vissa delar som de har lyckats med som jag också vill lyckas med. Saker som de har gjort som jag också vill göra. Jag vill också skaffa mig en bra utbildning. Ett bra jobb. Resa mycket. Jobba som Au pair utomlands. Kanske i LA, som mamma gjorde. Uppleva nya platser och lyckas med nya saker.

Jag är nog ganska lik mina föräldrar. Mest mamma, men även pappa. Det är lite kul när man märker sånt. Saker som man ärvt som är lite konstiga. Intressen, sätt att vara på, min enorma blodfobi mm. Och utseende som vissa säger och som jag till viss del kan hålla med om.Hade ingen bild på oss alla tillsammans på datan så det fick bli en bild på mig och pappa och en bild på mamma och mig.


.

När jag lyssnar på låtarna som så starkt påminner om det.
När jag pratar med dig i telefon.
När jag tänker på dig.
När jag är påväg dit.
När jag är påväg därifrån.
Även när jag inte tänker på det så tänker jag på det.
Och varje kväll önskar jag att imorgon kommer allt va som vanligt.
Som om ingenting någonsin hänt.
Jag som alltid trott att allt som händer har en mening.
Och jag väntar fortfarande på meningen med det här...


DAG 1 - MIN GYMNASIETID

Med bara elva dagar kvar tills jag måste välja så borde jag egentligen veta precis vad jag vill gå. Eller? Och det vet jag, jag känner mig redo. Redo med tryggheten att vi har omval sedan. Det här är bara som ett test-val och man skulle egentligen kunna ta vad som helst och det skulle inte påverka det riktiga valet. Såhär ser min lista ut nu iallafall...

1. Ekonomi på Kunskapsgymnasiet
2. Ekonomi på John Bauer
3/4. Samhäll på John Bauer/Samhäll på Kunskapsgymnasiet
5. Teknik på Ebersteinska.
 
Tror nog jag ska välja till 5 val iallafall. För säkerhets skull. När det gäller själva gymnasietiden så hoppas jag på något bra. Något som överträffar min skola som jag går på nu. Och jag kan iallafall hoppas eftersom jag vet att det kan bli mycket bättre än vad det var, trots att man trodde att det man hade var det bästa. Hoppas iallafall på tre awesome år med nya och gamla vänner. Tre år som överträffar alla de tidigare åren och som får mig att inse vad det är jag vill göra sen.


kalender

Då kör vi på en kalender igen då men början imorgon...

1. Min gymnasietid
2. Mina föräldrar
3. En plats jag tycker om
4. Efter gymnasiet
5. 10 fakta om mig själv
6. Drömresan
7. Mina betyg/Mina drömbetyg
8. En familjemedlem
9. Det här får mig att gråta
10. Min tro
11. Något/någon jag blir glad av
12. Ett bra minne
13. Mitt drömförhållande
14. Ett kort
15. Mina ambitioner

SPORTLOV

Ja, äntligen så är det sportlov. Och mitt bloggande har varit uselt, jag vet. Funderar på att göra någon kalenderliknande grej som jag gjorde i December så att det iallafall poppar upp ett inlägg varje dag.

Idag har jag bara slappat, är fortfarande inte riktigt frisk så det fick bli en dag hemma med Desperate housewives och lite tankar kring gymnasiet (kanske slänger upp ett inlägg om det sen...). Nu är mamma iallafall och hämtar thaimat som vi ska käka, hon köpte även paus sallad till mig förut och i kylen står den indiska maten från typ igår som jag skulle ätit istället för salladen. Känns som om vi gillar att köpa mat i den här familjen?

Men ni får ha en bra kväll ni med, ciaooo.pic från förra helgen. lite ovant att se sig själv i mittbena...

isvak
SUNDAY BLOODY SUNDAY

Inte en så pjåkig dag faktiskt då jag hunnit med mer än jag någonsin gjort en söndag. Började med att vi alla vaknade upp här hemma i vardagsrummet och förmiddagen bestod mest av Buzz. Sedan gick jag till biblioteket och lånade Anne Franks dagbok och sen gick jag till gymmet och träna och nu så är jag hemma. Så ganska så soft, och snart ska jag iväg till mormor på middag och sen blir det självklart solsidan. Söndagens höjdpunkt.

Bilderna från igårkväll får bli någon annan dag, slänger istället upp lite bilder från veckan...
mittbena
Kör på mittbena ikväll. Ovant ovant ovant. Men man måste ju testa lite. Har förresten lyckats ta sönder ett glas redan och brudarna har inte ens kommit än. Lyckat. Innehållet hälldes även ut över dator, högtalare och dvd. Bra jobbat Issaaa...


lillebror, bli inte som jag när du blir stor

Riktigt duktig på att blogga på senaste tiden känner jag, fast nae. Anledningen är väl att jag inte sitter vid datan så mycket utan mest är inne på mobilen. Men tja senast jag skrev ett inlägg har det väl hänt lite... Har skrivit de två första nationella proven i svenska. Har inte gått jättebra direkt. Även käkat på Pizza hut som öppnat här i Nkpg. Sen har vi hoppat isvak, vilket var sjukt kallt men kul att ha gjort det (för andra gången).

Nu sitter jag här på min säng och chillar. Imorse var det morgonträning och sen hem och äta frukost. Amerikanska pannkakor, mumma. Och typ det enda jag får i mig så tidigt. Nu har mamma och de iallafall begett sig iväg igen och jag har börjat fixa lite smått inför ikväll.
HÄRLIGA FREDAG

Det är faktiskt en rätt härlig fredag. Skolan flöt på rätt bra trots muntlig redovisning och helvetesprovet. Men jag orkar inte bry mig mer om det, det kanske gick skit, men skit samma för det är ju över. Kan inte göra mer åt det liksom. Sen slutade vi tidigare någon gång innan två så vi gick ner till cafeterian och satte oss där en stund. Och sedan så gick jag hem och nu sitter jag här på min säng och fryser rumpan av mig. Förresten så går min ''göra-vad-jag-känner-för-vecka'' jättebra. Jag borde gått till Biblioteket idag men det gjorde jag inte... och träningen har varit en katastrof. Har inte gått och gymmat något alls, eftersom jag inte känt för det. Men imorgon blir det tennisträning och säkert på söndag med så man får ta igen lite. Men bara om j ag känner för det. Moahaha. Och ikväll blir det antingen basket och tacos med några här hemma eller så blir det att träffa Ebba och Johanna. Får väl se... lyssnar lite på musik och lever livet sålänge. Ciao.På onsdag blir det isvak igen!


WEBBEN ÖPPNADE TILLSLUT

Idag klockan 12.00. Så när jag kom hem från skolan idag kunde jag alltså logga in... och fylla i mina val... och skicka iväg dem. Nej, det sista gjorde jag inte. Jag rensade valen. För jag ska inte välja förens om cirka två veckor, då jävlar. Har några öppet hus att gå på förstår ni. Men det känns bra nu... jävligt bra.
stay with me honey stay with me honey stay with me

Kom hem från skolan för en stund sedan... så trött alltså. Inte sova-trött. Trött på skolan och allt. Trots det flyter allt på ganska bra. Känns bara som att det är en sån vecka. Prov efter prov, och fler prov att ''se fram emot'' nästa vecka. Så jag har helt enkelt bestämt att den här veckan blir lite av en återhämtningsvecka... gymma? Nej, inte om jag inte har lust. Plugga? Minimalt. Ta hand om mig själv? Ohyes. Chilla med familj och vänner? Självklart. Så den här veckan blir det inga ''måsten'' för mig. Till exempel igår då jag borde pluggat så bestämde jag mig för att följa med la familia ut på landet hela eftermiddagen och kvällen istället. Sånt man behöver. Lite distans. Från samma skola, hem, stad, plugg. Allt.

Usch vad depp. Nu blir det till att... göra något jag känner för.
GE OSS SOMMAR SOL OCH ALLT DET DÄR


Bild 1. Årets första glass 2010, i Mars. Bild 2. Jordgubbar och mjölk på balkongen i somras. Bild 3o4: Tjörn i somrasRSS 2.0