-

Trött på allt snack.
Trött på tomma ord.
Trött på att folk som inte vet ska tro sig veta.
Face it,
Bara jag vet.


plugg plugg plugg

Känner mig lite duktig som sitter och pluggar just nu. Fick order från Jannike om att ta reda på lite saker om Australien så det har jag gjort och nu sitter jag och jobbar med Tema kroppen. Dock inte så trevligt att skriva om blod då jag har blodfobi men det är sånt man får ta. Och jag som oftast brukar gilla att skriva för hand gör det här på datorn för då kan man fixa lite roligare text (+ att det går sjukt mycket fortare att skriva), bilder mm. eftersom vi ska lämna in det.

Några av bilderna som är med, vem vill inte läsa mitt arbete liksom... haha...
Faceboook

Godmorgon bloggen, vilken härlig morgon man haft då... fast nae. Vaknade imorse och mådde illa men snoozade och tänkte att det skulle gå över osv. men allt slutar ju med, ursäkta, att man spyr. Så det blev att vara hemma från skolan idag så ska väl passa på att plugga en massa till kommande prov, inlämningar osv. Men hoppas att ni har en bra dag iallafall, puss :)

Btw. är det bara för mig som Facebook inte funkar? Och inte funkat sedan igårkväll. Provat datan, mobilen osv. men det verkar helt off...


.LET'S GO ALL THE WAY TONIGHT. NO REGRETS. JUST LOVE.Känner mig duktig som sitter och pluggar politik. Eller nja, bläddrade åtminstone igenom häftet en gång. Och nu kanske ni från min skola tänker: ''vad fan är det där för häfte? varför har inte jag fått det?'' och då kan jag bara säga att det här är lite secret information about the regering and stuff...


Och vi kallar oss vi

Hej bloggen :)
Idag har väl varit en vanlig skoldag i guess? Ni vet mys på syslöjden, två mattetal på mattelektionen och lite extra salt i korvstroganoffen. Men sånt är livet. Efter skolan gick jag och mötte upp Ebba för en fika på Fräcka Fröken, var ju ett tag sedan man var där (Jossan, dags snart igen va... hehe). Iallafall satt där ett tag och fika och pilla med Ebbas macbook. ''Typ hej på min skola får man typ dela dator med en person om man har tur?'' haha.

Vackert...Problemdata

Godmorgon bloggen =)
Eller egentligen har jag varit vaken i en timma nu. Men iallafall, sitter i sängen och ser på 2½ men och funderar på vad man ska hitta på denna studiedag. Ska iallafall få lite plugg gjort och sedan får vi väl se vad som händer.

På tal om ingenting så irriterar jag mig sjukt mycket på min dator. Den låter som f*n och jag vet inte vad man ska göra åt det. Eller alla säger att man ska öppna datorn men jag har en känsla av att jag kommer förstöra den då... Och jag vill helst inte lämna in den för att då blir man ju utan dator i flera veckor om man har otur. Så någon som har något tips på hur man får den att sluta låta/bli snabbare?

Sverigedemokraterna

Jag satt som många andra uppe igår och kollade på Valvakan, ganska trevligt även om man inte riktigt hänger med i alla siffror, undersökningar och krångliga ord men ändå, politik är roligt. Dessvärre så kom ju SD in i Riksdagen så jag kände att jag självklart måste skriva av mig lite om dem...

Först och främst så vill jag bara säga till er som röstat på SD- är ni medvetna om vad ni röstar på? Vilka är det egentligen som röstar på SD? Är det den gamla tanten i ett hyreshus som har en invandrargranne som har högludda fester? Eller är det barnmamman vars tonårsson vart nerslagen av ett gäng invandrare? Eller är det kanske folk som är rent ut sagt rasistiska. Jag undrar helt seriöst. Vet man vad man röstar på när man lägger en röst på SD? Jag skulle inte lägga en röst på ett parti som jag inte trodde skulle kunna styra hela landet själva om det vore så. Hur skulle Sverige se ut om SD styrde allt? Vill vi verkligen ha ett parti som egentligen bara bryr sig om en enda fråga. Invandringen. Ett parti som ser negativt på saker. Jag vill ha ett parti som ser positivt på saker, som ser framåt. För vad är det för fel på invandrare? Har vi ingen plats kvar i vårat land? Eller är det bara samma gamla vanliga Sverige som gillar att störa sig på allt och alla?

Jag tänker också att jag inte vill bo här i Sverige i hela mitt liv. Jag ska ut i världen och resa, och bo på ett annat ställe långt härifrån. Om så bara att plugga i ett annat land i några år. Jag vill att det ska fungera smidigt att kunna göra så, och inte bli sedd som ''ännu en invandrare''. För ibland känns det verkligen som om Sverige är det enda landet som ser invandring som ett problem? Jag kan inte komma på något annat land där man ser en utlänning som något dåligt. I varje land man är i så tycker de ju att det är så roligt med en svensk osv. T.ex så flyttar ju väldigt många svenskar till USA, to live the dream. Tänk om de en dag sa att nej, vi vill inte ha in fler i vårat land. Varför, varför, varför ska det vara negativt med invandrare? Och allt detta tjat med ''okej men då måste de ju anpassa sig''. Tror ni som säger så, ärligt talat, att invandrare flyttar till Sverige för att inte anpassa sig, inte passa in, inte skaffa ett jobb, inte låta barnen gå i skolan eller bygga sig ett liv här. Nej, invandrarna kommer ju hit för att göra Sverige utländsk och för att irritera DIG! Eller inte.

Jag älskar Sverige och alla vi svenskar kan vara riktigt lyckliga över att vi är födda här och bor här. För face it, det är ett bra land. Men jag skäms över att SD numera är med i Riksdagen. Över att visa upp Sveriges främlingsfientliga sida. Att 7% av Sverige röstade på SD, det förstår jag inte... Och att vi, som ett land ska behöva leva med SD i Riksdagen är inte rätt. Men jag önskar bara att alla Sverigedemokrater frågar sig själva om de röstade rätt.

Och jag fortsätter leva efter meningen ''det kunde varit jag''Årön: del 6

’’Hur tror ni att den hamnade där?’’ frågade Felicia.
’’Det borde vara misshandlarens båt.’’
’’Men den var ju tom?’’
’’Han eller hon måste ha hoppat i vattnet och simmat i land för att inte bli upptäckt.’’ Sa Erik.
Felicia tänkte på inatt då hon hittat Emma vid ytterdörren. Kall och… blöt.
’’Okej, jag måste gå, hejdå’’ sa Felicia hastigt och lade på.
Emma började verkligen skrämma henne nu. Komma hem dyngsur mitt i natten. Inte kunde det väl varit Emma den här gången? Simon borde ju sett vem det var också.  Hon slog Eriks nummer.
’’Förlåt för att jag bara lade på. Hur mår Simon?’’
’’Han kommer att bli bra. Men hans minne är lite dåligt.’’
’’Så han minns inte vem det var?’’
’’Nej… han minns själva misshandeln men han säger att när han ser misshandeln framför sig så är personen liksom mer som en svart skugga. Det är ingen person utan mer som en mörk skuggaktig person.’’
’’Stackars honom. Jag kommer väl dit senare idag.’’
’’Ja, han kanske kommer ihåg vem det var snart om han tränar upp minnet lite bara.’’
’’Ja, vi får hoppas det.’’ Sa Felicia.
Men egentligen så hoppades hon inte på det. Hon var rädd för svaret.

Klockan 15.05 klev Felicia in genom sjukhusets dörrar. Erik stod innanför och väntade på henne.
’’Vart är Emma?’’
’’Hon är hemma hos sig.’’
’’Varför följde hon inte med?’’ frågade han förvånat.
’’Jag berättade inte för henne.’’
’’ Varför inte?’’
’’Det blir bäst så’’ sa hon.
De tog hissen upp till tredje våningen och i rum nummer 22 låg Simon i en säng och sov.
’’Han är rätt trött nu, men han mår bra’’ sa Erik.
’’Okej, jag går och köper lite tidningar och så. Kommer snart.’’

Felicia gick ner till första våningen och in på Pressbyrån som fanns där. Hon plockade på sig lite godis och tittade runt bland tidningarna. Då fick hon se en löpsedlarna.
’’Två sjuttonåriga killar, en mördad och en misshandlad under loppet av två dygn på Årön.’’
’’Årön har blivit spöklik. Mord och misshandel under konstiga omständigheter.’’
’’Vem är den mystiska Årö mördaren och misshandlaren?’’
Felicia skakade av sig det, tog upp en Frida tidning och gick mot kassan.

När hon kom upp till Simons rum så var han vaken och han och Erik satt och viskade. De tystnade när de såg att Felicia kommit tillbaka.
’’Jag köpte lite godis och tidningar’’ sa hon och tittade misstänksamt på dem.
’’Toppen ’’ sa Simon och log.
Felicia gick fram och kramade om honom.
’’Aj aj aj’’ sa Simon.
’’Vad?’’ sa Felicia frågande.
’’Brutna revben’’ svarade han.

Två timmar senare stod Felicia och Erik utanför sjukhuset och skulle skiljas åt.
’’Varför är ni så skumma?’’ sa Felicia.
’’Skumma, vad menar du?’’
’’Om ni vet något så är det bäst att ni säger något’’ sa Felicia surt.
’’Vi vet inget’’ sa Erik och började gå mot hans buss.
Felicia trodde honom inte.

Felicia vaknade av en duns. Hon reste sig upp halvt för att titta på klockan. 03.07, det betydde sova vidare. Men hon var inte så trött så hon tog upp sin mobil och satte i hörlurarna i den. Hon bläddrade mellan massor låtar men kunde inte bestämma sig så hon lade bort mobilen. Hon låg och tittade upp i taket tills hon tyckte hon hörde något utanför hennes dörröppning. Hon tittade mot den men såg inget så hon tittade upp mot taket igen. Några sekunder senare tittade hon mot dörröppningen igen. En svart skugga stod i hennes dörröppning.


(M)

Kom precis hem från Heidi där man varit på Iphone kurs, he-he. Apps, apps, apps. Och nu laddas det inför valvaka. Myssöndag helt enkelt, puss på det ♥

Och om vi snackar val så tror jag att dessa vinner...


Jo men jag är ju bäst på att vänta

Hej bloggen =)
Igår hände något väldigt märkligt, efter att jag kom hem från tennisen så däcka jag klockan 18 (!!) och sov sedan i 15 timmar tills klockan nio imorse. Alltså jag har inte lagt mig klockan 18 sedan jag var väldigt väldigt liten. Liksom 18 (!) då börjar ju Bolibompa? Hehe.

Men idag fick jag iallafall ett väldigt måste-ha-en-iphone-behov så jag och mamma åkte till Hageby för att båda ville ha en. Kommer vi hem med en varsin då? Neeejneeej det är bara mamma som kommer hem med en för att det visar sig att jag inte kan ändra mitt abonnemang som jag har på 3 nu? Tack så mycket liksom. Men mamma har lovat mig en om ett tag så det kanske passar sig bra tills den vita Iphone 4 kommer =) Dock är det ju det här med mitt tålamod... hehe. Eller ärligt talat så har jag inget?


första träningen

Trodde aldrig jag skulle komma upp vid 8 idag efter gårkvällen som var väldigt trevlig, kräftskiva osv. Men jag vaknade faktiskt av mig själv halv åtta och åkte till träningen. Den första träningen sedan i Maj och sedan jag bröt foten. Men det gick ändå ganska bra, förutom att jag ramla och vred om foten. Men det är en bagatell. Iallafall så är det ju skitväder idag så det passar bra att ha en plugg/mys- dag =) Vad ska ni göra denna regniga dag?
Om jag fick bestämma...

... Så skulle vi ha betyg från 6:e klass. Så att man ganska tidigt börjar tänka och hinner jobba upp allt man vill hinna jobba upp innan gymnasiet.

... Så skulle man börja med engelska i 1:an och B-språk (spanska,franska,tyska) i fyran. Jag började med engelska i trean och jag tycker att det verkar mycket bättre att börja med det i ettan som de gör nu (så vitt jag vet) och när det gäller B-språket så tycker jag att ungefär fyran är lagom för att språk är något som är lättare ju yngre man är.

... Så skulle man sänka åldersgränsen för att köpa cigg till ca 16. Det kanske inte hjälper så jätte mycket men det kan ju inte bli värre än det redan är (?). Plus att jag tror att det skulle minska procenten på de som provar/börjar röka bara för att det inte är lika lockande.


Just give me those puppyeyes... haha.


Why God, whyyy?

Ja, varföööör måste jag vakna av mig själv innan 8 när jag är sjuk. Det gillas verkligen inte, då har man en lång lång dag framför sig att känna sig som en sjuk sak som bara går runt och snyter sig och pratar som en jag vet inte vad.Sabina, vad fan har du gjort med din blogg?
Skype?

Alltså jag har aldrig känt att jag behöver ha skype. Man har MSN, man har Facebook and that's enough typ. Men nu försöker alla övertala mig att skaffa Skype, why? Är det verkligen såå bra/kul? Ska jag våga testa? Haha.

Skolfoto

Hej bloggen,
kom hem från skolan för ett tag sedan, eller egentligen har vi inte slutat än men jag gick hem när de andra gick till idrotten för att springa spåret. Kan ju inte säga att det varit någon bra dag direkt, sjukt seg och särskilt när man mår dåligt. Så det är som att gå runt i en bubbla där näsan rinner och man känner sig febrig. Och sånt gillar vi inte. Skolfoto var det ju också ja, känns som om jag inte vart sådär jättebra (blundade säkert också, haha) men kom på en sak att fan jag gillar faktiskt våran klass. Och vi har inte ens ett år kvar tillsammans, lite sorgligt är det ju faktiskt. 

Nu ska jag iallafall fortsätta göra lite plugg och se på 2½ men, puss.


 
En söt bild jag hittade på datorn, hihi.


Förkyld

Hej bloggen.
Är sjuuukt förkyld/täppt/ont i halsen. You know the feeling liksom. Hatar att vara det, näsan bara rinner och det är ju verkligen jättejättefint på skolfotot imorgon? Fast nae. Nu sitter jag iallafall och kollar på webcam bilder från i Lördags som jag hittade på datan, crazy. Haha. Och dricker té gör jag med, precis som varje dag.

Dagen har iallafall varit helt okej. Syslöjd på morgonen, verkligen askul att de tvinga dit mig fast jag hade valt träslöjd men ska försöka vara positiv till det. Och jag ska sticka en svart halsduk så det blir ju najs. Sedan var det NO och massor om kroppen, där vart det ju mycket gjort? Fast nae. Och sista lektionen var hemkunskap och då gjorde jag, Sabina och Linn kyckling, potatis och tzatziki som vart helt okej. Så en helt okej dag, förutom den här jävla förkylningen som jag verkligen vill ska vara borta imorgon. Känns som om jag har lite att göra imorgon också...

* Skolfoto
* Specialidrottsfoto
* So- redovisning
* Engelska glosor
* + vanliga lektioner under tiden
Godaste téet :)

 Nian here we go

Häromdagen så var jag på Maxi och passade på att plocka på mig lite saker till skolan. Pärmarna är extra bra om man har svårt att hålla reda på saker och ting (som jag...) så nu har jag en till varje ämne. Supersmart, hehe.Världens bästa dag

• Vart typ inlåst i ett soprum. Läskigt värre.

• Vart nästan påkörd.

• Skämde ut mig inför grannarna.

• Och värst... lärarna tvingar mig byta till syslöjd!!!! Uuuusch.


För att se lite positivt på dagen så fick jag skjuts till idrotten, slutade skolan vid 11 och så ska jag färga, eller ja tona, håret idag.
ARE YOU PULLING MY LEG? (haha)

Nej, men seriöst. Den som nu gjorde vårat schema, vaaaaarfööööör ha idrott 8.10 en onsdagmorgon? Och idrotten är ju inte precis på våran skola så jag kollade upp busstiderna...


Om ni inte ser vad det står så 7.10!!! Måste man ta bussen från Söder. Lycka till osv...


tuesday mornin'

Godmorgon bloggen ♥
Idag är det tisdag och jag är uppe och fixar och packar ner tennissaker. Upptäckte dock att min lampa var trasig så det var ju lite mörkt här när man skulle fixa/sminka sig/leta kläder. Hehe. Men ja idag är en ganska soft dag i skolan tror jag, spanska, svenska och tennis står på schemat. Men tennisen blir ju lite spännande... har inte spelat på 4 månader, och jag kan inte springa än. Så lycka till Issa...

Men ni får ha en bra dag så hörs vi väl senare (dock är jag sjukt trött efter skolan. Eller vad säger ni om man somnar till That 70's show som börjar vid 16? Hehe.) Puss ♥


Sött hår, hahaha.Punk'd weekend break

Nu har jag varit duktig och diskat och städat undan sen igår. Funderar även på att rensa min garderob/klädhög på golvet. He-he-he. Förresten finns det något bättre än när det är Punk'd hela dagarna på MTV? Helt underbart. Så nu sitter jag och ser på det, sjukt kul även om man sett många av avsnitten.

Use to watch Punk'd?när solen går upp är allting redan glömt

Godmorgon bloggen ♥ Sabina drog nyss iväg till badhuset för hennes första dag på jobbet (låter sjukt vuxet att skriva det) så jag tänkte passa på att blogga lite om vad jag har gjort och så.

I fredags så sov jag helt själv, det är ju inte ofta man sover heelt helt själv men det kan vara skönt ibland ju. Och igår (Lördags) blev det att träffa Sabina på stan och vara med lite folk och fixa lite saker och sedan hem till mig och så kom Linn och Jesper så såg vi på någon konstig film och chillade lite vilket var najs eftersom jag var sjukt trött. Och det är jag idag med, hur ska man orka skolan imorgon? Jag bara undrar, hehe. Har ju inte riktigt kommit in i ''skoltid'' än eftersom vi egentligen bara varit i skolan i sju dagar men det kommer väl snart. Nu ska jag iallafall fixa lite här hemma och försöka pigga upp mig lite. Dessutom är det Punk'd maraton, yäy liksom. Ha en fin dag nu alla, puss ♥

Vissa bilder från igår borde bara inte visas. Så jag visar den här. Det här är Sabina och ni kanske undrar vad fan hon håller på med? Jag med...


Häromdagen på MediaMarkt...

Mammas kommentar: Har vi sovit ett halvår?
''Vi bjuder på glögg och pepparkakor'' stod det utanför.


Svar på tal: Årön

Jo, det har ju inte kommit upp någon del på ett tag och många frågar när jag lägger upp nästa del. Grejen är den att jag har ett antal delar till som är ganska så klara men för några veckor sedan så började jag skriva om den, eller inte skriva om storyn utan skriva mer på den och försöker skriva en bok. Och ja, det kan låta lite... optimistiskt? Jag har försökt skriva böcker förut men tröttnat efter sådär 10 sidor men med era fina kommentarer och lite fantasi så vill jag våga försöka. Så det är därför jag har varit osäker på om jag ska lägga upp delarna av novellen nu. Men nästa del (del 6) kan ni kanske få i helgen iallafall.Hemma

Hej bloggen :)
Nu är jag hemma från vandringen, eller jag har ju inte gått något men varit där och sovit osv. Trevligt har det varit iallafall. Trots sjukt kalla nätter i tältet, bajströjan och en massa annat, hehe. Imorse gick vi iallafall upp tidigt och började paddla kanot vid 9, åkte vilse... och vilse... och vilse. Och fyra timmar senare kom vi äntligen fram. Men nu ska det bli sjukt skönt med helg, eller vad säger ni? ♥


I guess the summer is over now. We are too.Och vilka fyller år idag då...
Tandis

Godmorgon bloggen!
Kom hem från tandläkaren för en stund sedan men kan ju självklart inte somna om utan nu sitter jag och tittar på Vänner och kanske till och med ska fixa lite frukost. Just nu är min klass ute på vandring och ska vara det tills på fredag (gå 3 mil och paddla 1,5) men jag kan inte vara med på själva gå-delen så jag är där på kvällarna och sover där och så är jag med sista dagen för då det bara är paddling och 4 km att gå. Lite surt att man inte kan vara med på hela men det är ju roligt att göra något kul med klassen iallafall. Så jag har hela dagen idag på mig att göra ingenting... ska väl packa lite och kanske till och med göra lite i politikhäftet. Då känns det som om man gör någon nytta iallafall, hehe. Men ha en bra dag, puss ♥


Bild från förra vandringen i Maj/Juni.
RSS 2.0